Hakklihaseguga täidetud paprikad


Selline hakklihatäidis on meie peres söögilaual olnud juba ammu, põhiliselt küll kapsarullide täidisena. Isa on meie pere kapsarullide meister ja tegelikult on tema tehtud kapsarullid üldse parimad, mida kunagi söönud olen. Sellesama täidisega võib aga väga edukalt täita ka muid köögivilju. Täna täitsingi hoopis paprikaid (vaata ka Nami-Nami selleteemalist kooskokkamist). Soovi korral võib lisada täidisesse ka riivjuustu.

Vaja läheb:

6 paprikat
3 dl keedetud riisi
1 suurem riivitud porgand
200 g hakkliha
1 sl õli praadimiseks
soola, pipart, muskaati

Prae hakkliha õlis pruuniks ja lisa riivitud porgand ning prae veel paar minutit. Lõpuks lisa segule keedetud riis ja maitsesta segu soola, pipra ja muskaadiga.
Lõika paprikatel kaaned pealt ja õõnesta sisust tühjaks ning täida paprikad seguga. Aseta kaaned paprikatele peale ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

Kommentaarid