Iirisemaitseline kohupiimakook






Pühapäeva puhul sai tehtud kohupiimakooki. Sel korral sai katsetatud Klasskalises kokaraamatus olevat "Iirisekastmega kohupiimakoogi" retsepti. Kuna tegu oli suurema koogivormiga (28 cm läbimõõduga), siis sai koguseid veidi suurendatud.

Põhi:

400 g digestiivküpsiseid
150 g võid

Täidis:

800 g maitsestamata kohupiimapastat
250 ml vahukoort
3 muna
50 g tuhksuhkrut
200 g kuumutatud kondenspiima iirisekreemi*
Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru tihedalt koogivormi põhja. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Täidise jaoks sega miksrit või köögikombaini kasutades kokku kohupiim, vahukoor, munad, tuhksuhkur ja iirisekaste. Vala põhjale ja esmalt küpseta 10 minutit 180 kraadises ahjus, seejärel vähenda kuumust 160 kraadini ja küpseta veel 50 minutit. Siis lülita ahi välja, jäta uks praokile ja lase koogil ahjus jahutuda.

*Kasutasin Milkensi keedetud kondenspiimakreemi, mida saab Rimist.


Kommentaarid