Basiilikune tomatipirukas




Selle basiilikuse põhjaga tomatipiruka retsept pärineb samuti "Tomatiraamatust". Intensiivse basiilikumaitsega põhi oli mõnus ja sobis tomatise täidisega väga hästi.

Tainas:

1 dl basiilikulehti
2 sl vett
125 g võid
3 dl jahu
soola

Täidis:

200 g riivitud juustu
2 muna
2 dl kohvikoort
soola, pipart
400 g kirsstomateid

Sega basiilikulehed, või, jahu ja sool köögikombainis tainaks. Lisa vesi ja sega kuni moodustub tainapall. Suru tainas õmara pirukavormi põhja ja äärtesse (mina kasutasin kuut väikest vormi).
Täidise jaoks klopi munad koorega ning maitsesta, sega juurde riivitud juust. Vala täidis tainale ja lao peale kirsstomatid. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaarid