Mandariinirullid


Nende maitsvate saiakeste retsept pärineb "Lastepere kokaraamatust". Need on tõepoolest kohevad ja mahlased ent järgmisel korral teeksin kindlasti hoopis nii, et moodustaksin lehttainast pesakesed (näiteks muffinivormidesse) ja valaksin sinna sisse täidise; servad võib soovi korral pealt kokku tõsta. Muidu voolab rulli vahelt enamus täidisest välja ja läheb lihtsalt raisku, kuna täidis pole lihtsalt piisavalt paksu konsistentsiga.

Vaja läheb:

500 g pärmi-lehttainast
1 muna määrimiseks

Täidis:

250 g vanillikohupiima
1 muna
300 g mandariinikompotti
2 sl suhkrut

pealepuistamiseks tuhksuhkrut

Nõruta ja tükelda mandariiniviilud ning sega omavahel muna, kohupiim, suhkur ja mandariinitükid. Rulli lehttainas lahti ja määri sellele kohupiimasegu, jättes äärest riba vabaks. Keera pikemast küljest alustades rulli ja lõika tükkideks. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit. Lase jahtuda ning puista üle tuhksuhkruga.

Kommentaarid

Merike ütles …
Lisa järgmine kord täidise sisse natukene Ekströmi vaniljekastme pulbrit,see teeb selle pisut paksemaks.Arvan et selle koguse kohta ca 1 spl aitab.Sega teised ained enne kokku ja viimasena klopi siis sisse see pulber.Lase minutike seista ja kasuta.Pakendil õpetatakse vaniljekastme tegemist ,aga sina kasuta ainult pulbrit.
Jutt segane aga äkki on abiks ka see jutuke
http://minukiisu.blogspot.com/2010/08/kirsistruudel-ja-maasika-kook.html
Jaanika ja Signe ütles …
Seda võib proovida tõepoolest, aga arvan, et näiteks muffinivormis on seda pirukat märksa mõnusam küpsetada.