Banoffee kook

Banoffee pirukas on üks paljudest toitudest, mis on mulle silma jäänud esmalt mitmest filmist. Niisiis otsustasin lõpuks ka ise proovida piruka valmis teha. Väga magus nagu üks õige kook olema peabki. Ideid koogi tegemiseks ammutasin Nami- Namist ja Good Foodist.
Põhi tehakse klassikaliselt Digestive küpsistest ja võist, aga mina kasutasin seekord hoopis teistsugust põhja tegemise viisi, mis jäi silma Nami-Nami foorumist ehk siis tegin Digestive küpsise taina ja kasutasin seda koogi põhjana.

Põhi:

100 g täistera spelta nisujahu
100 g kaerajahu
50 g fariinsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 sl piima

Täidis:

1 purk kondesnspiima või keedetud kondenspiimakreemi
3 banaani
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi

Põhja jaoks sega kuivained, näpista juurde või ja lisa piim. Suru tainas lahtikäiva vormi põhja ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Võta põhi ahjust välja ja jahuta.
Keeda kinnist kondenspiima vees 2 tundi, et saada karamellikreemi või kasuta valmis karamellikreemi. Määri kreem jahtunud põhjale ning kata viilutatud banaanidega. Vahusta koor ja kata banaanid vahukoorega.
Seejärel sulata vesivannil tume šokolaad ja lase sellel enne veidi jahtuda kui tilgutad selle vahukoorele. Lase enne serveerimist paar tundi külmas seista.

Kommentaarid