Kanafileeburger



Just selline ahvatlev kanafileega burger oli meil laupäeva lõunamenüüs. Lapsele väga meeldis, kuigi see oli tema jaoks liiga suur. Ja nii sõi ta alguses pool ja hiljem teise poole. Aga kiitis, et on palju parem, kui McDonaldsi burger. Ideaalis küpsetaksin ka kuklid ise, aga seekord olid meil poe hamburgerikuklid.

Vaja läheb (2 burgeri jaoks):

2 kanafileed (tk umbes 100 g)
maitsestamiseks soola, pipart
paneerimiseks riivsaia
praadimiseks veidi õli
2 hamburgerikuklit
1 suur tomat
jääsalati lehti

Kaste:

1 dl mahedat majoneesi
1 dl hapukoort
1 marineeritud kurk

Tambi kanafileetükid lihahaamriga õhukeseks ja maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga. Seejärel paneeri riivsaias ja prae pannil mõlemalt poolt.
Kastme jaoks haki marineeritud või hapukurk tükkideks ja sega majoneesi ning hapukoorega.
Mina tegin nii,et määrisin kastet veidi alumisele kuklipoolele, seejärel asetasin sellele 2 jääsalatilehte, siis kanafilee ja peale tomativiilud ning kõige peale veel veidi kastet. Kõige peale tõsta teine kuklipool ja naudi.
Kui üldse ilma juustuta burgerit ette ei kujuta, siis aseta kanafileetükkidele pannil juustuviilud ja lase kaane all sulada, enne kui kana burgeri vahele tõstad.

Kommentaarid