Keerusaiad
Kohevast pärmitainast valmistatud martsipanitäidisega keerusaiad ehivad iga kohvilauda. Passivad hästi ka külma piimaga ning maitsevad hästi isegi järgmisel päeval. Retsept pärineb kokaraamatust "Väike saiaraamat".
Tainas:
50 g pärmi
3 dl käesooja piima
150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
10 dl jahu
Täidis:
200 g matsipani
vanilisuhkrut
Kaunistuseks:
sulavõid
suhkrut
Taina jaoks hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Sega juurde piim, lisa tükikestena või, ülejäänud suhkur, sool, muna ja suurem osa jahust. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase kerkida 40 minutit. Täidise jaoks riivi martsipan.
Jaga tainas kahte ossa ja rulli mõlemad ristkülikuteks. Puista ühele tainapoolele riivitud martsipan ja sõelu peale vanillisuhkrut ning kata teise tainapoolega. Lõika 10 cm pikkused ja 0,5 cm laiused ribad, keera need keerdu ja keerud omakorda sõlme. Tõsta saiad ahjuplaadile ja lase 30 minutit kerkida. Küpseta 225 kraadi juures 15-18 minutit.
Kasta iga saia pealmine pool sulavõisse ja seejärel suhkrusse.
Tainas:
50 g pärmi
3 dl käesooja piima
150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
10 dl jahu
Täidis:
200 g matsipani
vanilisuhkrut
Kaunistuseks:
sulavõid
suhkrut
Taina jaoks hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Sega juurde piim, lisa tükikestena või, ülejäänud suhkur, sool, muna ja suurem osa jahust. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase kerkida 40 minutit. Täidise jaoks riivi martsipan.
Jaga tainas kahte ossa ja rulli mõlemad ristkülikuteks. Puista ühele tainapoolele riivitud martsipan ja sõelu peale vanillisuhkrut ning kata teise tainapoolega. Lõika 10 cm pikkused ja 0,5 cm laiused ribad, keera need keerdu ja keerud omakorda sõlme. Tõsta saiad ahjuplaadile ja lase 30 minutit kerkida. Küpseta 225 kraadi juures 15-18 minutit.
Kasta iga saia pealmine pool sulavõisse ja seejärel suhkrusse.
Kommentaarid