Kondenspiimaküpsised

August 18, 2010

Mulle kohe väga maitseb kondenspiim. Võin seda panna pannkoogi peale, või saia peale või vahel lausa niisama süüa ja muidugi on ülimaitsvad kondenspiima sisse kastetud värsked maasikad. Aga alati on tore leida heale asjale uusi kasutusvõimalusi. Nii valmisidki Nami-Nami retsepti järgi krõbedad kondenspiimaküpsised.

Vaja läheb:

250 g jahu
150 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
soola
vanilli
175 g kondenspiima

Haki koostisained noaga puruseks seguks ja mudi seejärel tainaks. Pane tainas 30 minutiks külma ja seejärel rulli jahusel laual lahti ning vormi küpsised (vormimiseks sobivad ka näiteks piparkoogivormid). Küpseta küpsiseid küpsetuspaberiga kaetud ahjulaadil 9-10 minutit kuni küpsised on kuldpruunid.

2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Isver kui lahe vorm . kus küll sellist osta saaks?

  1. köögivõlur said...:

    Anonüümne, see piparkoogi/küpsise vorm on soetatud KiikaKööki poest Tartust. Muidu selline pood on loomulikult Tallinnas ka :)