Lavašikrõpsud

August 9, 2010



Need krõpsud on üks kerge ja mõnus alternatiiv rasvastele ja soolastele kartulikrõpsudele. Ilmselt ka odavam ja kindlasti oluliselt tervislikum. Midagi sellist on teinud ka Anni Arro oma Sepamaa kokaraamatus, kuigi tema krõpsudel oli rohkem täidist ja tema retseptis küpsetati lavaši ahjus ühes tükis.
vaja läheb:

1 lavaš
1/2 karpi Exquisa vahemere ürtidega toorjuustu
soovi korral riivjuustu või sinihallitusjuustu

Voldi lavaš lahti ja määri õhukese kihina peale toorjuust, soovi korral puista peale ka riivjuustu või sinihallitusjuustu. Lõika ribadeks ja ribad omakorda suupärasteks tükkideks. Parim ja mugavaim on lõigata pitsarulliga. Küpseta ahjus grilli all 3-5 minutit.

5 comments:

  1. minukiisu said...:

    Seda peab proovima.

  1. köögivõlur said...:

    Proovi kindlasti, need on väga maitsvad ja mõnusad krõbistada. Ja lastele ka maitsevad :)

  1. Anonymous said...:

    Leidsin isegi nende retsepti ühest kokaraamatust.Olen peale pannud näiteks oliiviõli ja peale puistanud ürte ning samuti päikesekuivatatud tomatiteid ja juustu. Väga hea on ka pitsa lavašipõhjal.

  1. shiltsa said...:

    Ma kasutan Merevaiku või mõnda muud sulatatud juustu + mõned ürdid võib-olla. Avastasin, et köögikääridega on veel mõnusam lõigata ning alati ei pea üleüldse väikesteks tükkideks lõikama, sellised pikad kartulivahvli laadsed ribad lähevad ka kaubaks.

  1. Anonymous said...:

    Mina olen teinud lavašitaskuid murakamaitselise kodujuustuga ja need on tõeliselt maitsvad!