Kodujuustu-tomatipirukas

Veel üks mahlane ja hea tomatipirukas, mille retsept on leitud "Anna-Liisa kokaraamatu" II osast. Kiiresti ja lihtsalt valmistatav veel pealekauba, eriti mahlaseks muudab piruka kodujuust.

Põhi:

3 dl jahu
100 g võid
1 muna
1 sl vett
näpuotsatäis soola

Täidis:

2 muna
0,5 tl soola
5 sl hapukoort
350 g kodujuustu
500 g kirsstomateid
100 g riivjuustu
musta pipart
basiilikut

Põhja jaoks haki jahu ja või puruseks massiks, lisa muna, sool ja vesi. Suru tainas pirukavormi põhja ning äärtesse ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks klopi munad lahti, lisa sool ja hapukoor ning sega juurde kodujuust. Vala segu põhjale ja puista peale riivjuust. Laota segule poolitatud kirsstomatid ja jahvata peale pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit. Lase jahtuda ja serveeri basiilikuga.

Kommentaarid