Tuline tomatisupp

Ei saa ikka suppidest üle ega ümber! Need on lihtsalt nii head. Ja muidugi tomat ise on ka väga suu(re)pärane köögivili. See supp on vürtsikas ja soojendav ning sobib otsekui valatult külma talveõhtusse, aga samahästi ka kõledasse ja vihmasesse sügisõhtusse. Selle supi retsept on ise maitse järgi kujundatud. Umbes kümme aastat tagasi oli Tartus Atlantise restoranis samanimeline ja samalaadne supp menüüs ja kuna see oli nii maitsev, siis otsustasin kodus ka ise katsetada. Ma arvan, et siis oli vist Atlantise restorani peakokaks Priit Toomits, kes praegu ka gurmaanluse alal tegev ja kuulub ka minu teadmist mööda eesti barbeque meeskonda. Muuhulgas olgu mainitud, et tollel perioodil oli üldse Atlantise restorani menüü ülimalt terviklik ja läbimõeldud ning muidugi maitsev ka.

Supiks vajad:

2 purki(800 g) purustatud tomateid
1 tšillikaun
350 g kanafileed
veidi õli
puljongimaitseainet (Herbamare)
soola, pipart maitse järgi (parim on värskelt jahvatatud)
peotäis niitnuudleid

Prae potis õlis kanafilee kuldpruuniks ja soovi korral maitsesta näiteks broilerimaitseainega. Vala peale purustatud tomat ja lisa hakitud tšilli ning vett vastavalt nii palju, kui vedelat suppi soovid. Lisa ka puljongimaitseaine ja hauta suppi paar minutit. Seejärel puista sisse nuudlid ja keeda madalal tulel kuni nuudlid on pehmed. Maitsesta veel soola ja pipraga, kui on vaja. Juurde sobib hästi ahjusoe sai või sepik.

Kommentaarid