Kohupiima-virsikukook

Täpselt ei mäletagi, kust kohast selle kohupiimakoogi retsept leitud on, aga olen seda vahelduva eduga ikka kasutanud. Kook on lihtsalt valmistatav igapäevastest komponentidest, kuigi suhteliselt pika küpsemisajaga. Seekord sai seda küpsetatud laupäeval ja nauditud mõnusa pärastlõunase kevadpäikese ja heade sõbrannade seltsis. Ma usun, et see kohupiimakook sobib hästi ka lihavõttelauale.

Tainas:

125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 suur purk konservvirsikuid
250 g kohupiima
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
2 sl tärklist

Põhja jaoks vahusta või suhkruga ning lisa muna ja seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen ümara vormi põhja ning äärtesse ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Lao eelküpsetatud põhjale virsikupoolikud lõikepind allpool. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ning lisa kohupiim, hapukoor ja tärklis. Küpseta 200 kraadi juures 1 tund.
Kui kook kipub pealt liiga pruuniks minema, siis kata see kõrbemise vältimiseks fooliumiga.

Kommentaarid