Hapukoore- purukook

See mahlane hapukoorekook ei vajagi erilisi kiidusõnu, sest maitse räägib enda eest. See on lihtsalt valmistatav ja kes seda korra proovinud on, sellele suure tõenäosusega ka see kook maitseb. Retsept on leitud Oma Maitse 2009. aasta märtsikuu numbrist. Erinevalt analoogsetest kohupiimakookidest jääb täidis tänu hapukoorele väga hõrk ja kook säilib maitsev mitu päeva.

Purutaigen:

5 dl jahu
2,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
3 sl kakaod
2 tl vanillisuhkrut
250 g võid

Täidis:

1,5 kg hapukoort
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
6 muna
300 g kirsse

Puru jaoks sega omavahel jahu, suhkur, sool, kakao ja vanillisuhkur. Lisa tükeldatud või ja sega purutaoliseks massiks. Täidise valmistamiseks sega hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja munad. Pudista kolmandik purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vala peale hapukooresegu ja kirsid ning kata ülejäänud puruga. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

Edit: Seda kooki saab väga edukalt teha ka ilma kakao ja kirssideta. Siis näeb ta välja lihtsalt hele, aga kirsside asemel kasutasin hoopis tükeldatud kompotivirsikuid.

Kommentaarid