Porgandisupp
Porgandipüreesupi retsept pärineb ajakirja Anne 2008. aasta juuninumbrist. Aga tegelikult oli see supp ka restoran Pärli menüüs Pirital ja seal ta mulle maitsema hakkaski. Ajakirja jaoks oli selle retsepti paberile pannud Inga Paenurm "Pärlist". Kusjuures muidu ei olekski see suhteliselt tavaliste komponentidega supp mulle võib-olla silma jäänud, kui poleks olnud varasemast maitseelamust. Igatahes maitses see võrdselt hästi nii siis restoranis kui ka nüüd kodus tehtult. Retseptis on siiski tehtud mõned väikesed muudatused, aga see ei muuda oluliselt üldist maitsebuketti.
Supiks vajad:
300 g porgandit
2 suuremat kartulit
5 šalottsibulat
2 dl vahukoort
50 ml puljongit
75 g võid
100 g vähisabasid soolvees
trühvliõli
Koori kartul, porgand ja sibul ning haki tükkideks. Prae aedvilja võis umbes 5 minutit ja seejärel vala peale vett niipalju, et kõik aedviljad oleksid kaetud ning lisa ka puljong. Hauta pehmeks ja püreeri saumikseriga. Seejärel lisa vahukoor ja kumuta suppi keemiseni. soovi korral maitsesta. Muuseas supp jääb sellise mõnusa magusama maitsega ja puljong lisab veidi soolasust, nii et tegelikult maitseb ka ilma lisamaitseaineteta väga hea. Serveerimisel aseta supile vähisabasid ja tilguta peale trühvliõli; hästi sobib ka mõni muu maitseõli, näiteks basiiliku.
Kommentaarid