Kohupiima-kirsikook

See kohupiima kook meenutab mõneti (ka välimuselt) hapukoore-purukooki, kuid võiks öelda, et hapukoorekook on niiskem/mahlasem. See ei tähenda seda, et see kook poleks mahlane, lihtsalt hapukoorekook on veel mahlasem. Igatahes on see lihtsalt valmiv ja väga hea kook, mille retsept on leitud taaskord 100 rooga sarja Kohupiima- ja kodujuusturaamatust. Kui üldse kokaraamatutest juttu teha, siis minu arvates 100 rooga sarja tegijad eesotsas Lia Virkuse, Pille Endeni jt. on küll suure töö ära teinud selleks, et oleks heade retseptidega ja kvaliteetse pildimaterjaliga eestikeelseid kokaraamatuid igale maitsele. Selles osas, kas kõik nende retseptid on originaalid või on mõned ka kusagilt tõlgitud, jään muidugi vastuse võlgu, sest ei ole antud teemal sügavamat uurimustööd teinud.

Tainas:

1 pakk Erika tordipubrit
150 g võid

Täidis:

400 g kohupiima
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 dl kirsse (kompoti või külmutatud)

Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks.
Täidise jaoks sega kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Külmutatud kirsid sulata ja nõruta, kompotikirsid ainult nõruta ning sega kohupiimasegu hulka. Puista 2/3 purust koogivormi põhja ning vala peale kohupiimasegu. Peale puista ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit ning enne serveerimist jahuta täielikult.

Kommentaarid

Merike ütles …
Tegin külmutatud maasikatega.nämm