Suitsukana pirukas


See suitsukana pirukas on mitu aastat minu "firmakas" olnud, mis tähendab, et küpsetan seda ikka näiteks sünnipäevadeks ja muudeks tähtpäevadeks. Senini on see sööjatelt alati kiidusõnu pälvinud. Pean tunnistama, et see mahlane pirukas pole isegi mind veel ära tüüdanud. Retsepti aga sain ühelt sõbrannalt. Olen teinud seda ka singitükkidega, aga suitsukanaga maitseb see ikka paremini.

Põhi:
500 g lehttaigent

Täidis:
1 paprika
200 g ananassitükke (konserv)
250 g suitsukana
1 sektor(125 g) sinihallitusjuustu
200 ml kohvikoort
3 muna
Suru lehttaigen vormi põhja ja äärtesse. Põhjale puista tükeldatud paprika, nõrutatud ananassitükid ja tükeldatud suitsukana. Aja koor keema ja tõsta pliidilt ning pudista selle sisse sinihallitusjuust ja sega kuni juust on sulanud. Kui segu on veidi jahtunud, klopi sisse munad ja vala segu pirukale. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 40-45 minutit.

Kommentaarid

KaieR ütles …
Tere! Plaanin seda pirukat homme teha. Kas see on parem pigem otse ahjust või võiks varem valmis teha?
köögivõlur ütles …
Tere Kaie!
Isegi on natuke parem lõigata, kui pirukas on pisut jahtunud.
Anonüümne ütles …
Tere!

Mul selline küsimus, et kui sininallitusjuustu ei söö, kas sobiks asendada ka tavalise riivjuustuga?