Mmmaitsev suutäis

March 18, 2010
See on üks erakordselt hea ja alati suupärane amps igas olukorras ning igal ajal, vähemalt minu jaoks. Kõik erinevad maitsed ja tekstuurid on hästi tasakaalus. Boonusena on ju lisaks veel toidu imeilus värvigamma- punane, roheline ja valge- Itaalia lipuvärvides. Eks nende toiduainete (tomat, mozarella juust, basiilik) kokkupanemine Caprese salatina pärineb ka ilmselt Capri kandist, Itaaliast. Täpset uurimistööd ma hetkel ei ole teinud selle toidu päritolu kohta, nii et sellel teemal on kõik teretulnud sõna võtma.

Aga selleks, et selline amps teha on vaja:

mõned viilud ciabattat
külmpress oliivõli
1 suurem tomat
basiilikulehti
jahvatatud meresoola, pipart
125 g mozarella juustu

Lihtsalt rösti kergelt ciabatta viilud, piserda üle oliivõliga, kata mozarella ja tomativiiludega ning jahvata peale soola ja pipart. Kõige peale veel basiilikuleht ja siis head isu!

P.S. Kui võileibadest rääkida, siis ei saa muidugi üle ega ümber heast ja asendamatust soolasest- kiluvõileib munaga- aga sellest juba teinekord.

Vaata ka Nami-Nami võileibadeteemalist kooskokkamist!

0 comments: