Martsipaniküpsised


Leidsin kapipõhjast veel paki martsipanimassi, mis samuti sinna eelmisest torditeost alles jäi ja nii valmisid teisedki küpsised. Retsept pärineb Kodukirjast. Millisest täpselt, see on teadmata, sest minu paljundusel kahjuks selle kohta märge puudub. Igatahes on need äärmiselt hõrgud ja muredad küpsised ja väärivad igati maitsmist.

Taigen:

200 g võid
1 dl demerara suhkrut (sobib ka tavaline suhkur)
1 muna
4 dl jahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
riivitud sidrunikoort

Täidis:

200 g martsipanimassi mandlitega
soovi korral kaunistuseks mandlilaaste ja tuhksuhkrut

Vahusta või suhkruga ning lisa vahustamist jätkates muna. Sega kokku kuivained ja maitseained ning lisa võivahule. Pane tainas umbes tunniks külmkappi. Seejärel vormi taigen vorstiks ja lõika sellest u 36 viilu, samuti lõika martsipanimass 36 tükiks ja vormi tükkidest pallid. Võta taignaviil ja mätsi ümber martsipani ümaraks ning tõsta küpsetuspaberile ja suru natuke lapikumaks. Kaunista küpsised pealt mandlilaastudega. Küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit.
Küpsetamisel võiks jälgida, et liiga kaua ei küpseta, muidu voolab martsipan sulades küpsisest välja. Valmis küpsised peavadki jääma üsna heledad.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Suurepärane tulemus, imemaitsvad.Aitäh retsepti eest
Jaanika ja Signe ütles …
Väga tore kuulda, et küpsised pakkusid suurepärase maitseelamuse!