Kihiline peedi-juustusalat

See salat on pidulauale tore vaheldus klassikalise kartulisalatile ja rosoljele. Salat näeb eriti lahe välja klaaskausis, kus erinevat värvi kihid on ilusti näha. Retsept ise on leitud toredast ja mahukast Pereköögi kokaraamatust, millele jagub samuti ainult kiidusõnu. Meil on see salat juba sageli peo- ja sünnipäevalaudu kaunistamas.

Salatiks vajad:

500 g keedupeeti
300 g riivjuustu
4 keedumuna
5 marineeritud kurki
200 g külmutatud rohelisi herneid

Kaste:

3 dl majoneesi
3 dl hapukoort
1 tl sidrunipipart

Vala sõelale pandud külmutatud herned keeva veega üle. haki keedumuna ja marineeritud kurgid tükkideks. Seejärel lao komponendid kaussi sellises järjekorras:
kõige põhja herned, seejärel keedumuna ja siis pool kastmest. Edasi riivjuust, riivitud peet, hakitud kurk ja kõige peale vala ülejäänud kaste ning kaunista keedumunaga.

Kommentaarid