Soe kanasalat ja apelsini-beseekook

Reede õhtul korraldasime sõbrannadega väikese veiniõhtu ja see salat ning kook valmisidki veini ja vestluse kõrvale. Kanasalat hapukoorekastmega on toitev ja igati sobilik iseseisvaks söögikorraks peale väsitavat tööpäeva.

Salatiks vajad:

400 g kanafileed
2 porgandit
2 paprikat
1 kurk
3 tomatit
peotäis viinamarju
1 kimp frillice salatit

Kaste:

2 dl hapukoort
2 tl Felixi meesinepit
soola, pipart
1 sl oliivõli

Prae kanafilee pannil väheses õlis ning maitsesta soola, pipra ja muude meelepäraste maitseainetega. Seejärel lisa tükeldatud porgand ja paprika ning prae neid pannil paar minutit.
Rebi salat suupärasteks tükkideks ja jaga taldrikutele, peale aseta tükeldatud tomatid ja kurgid ning poolitatud viinamarjad. Tõsta peale soe kana- köögivilja segu ja vala üle kastmega.
Kastmeks vispelda kokku õli ja hapukoor ning sega juurde sinep ja maitsesta.

Magustoiduks valmis apelsini- beseekook, mis on mõnusalt õhuline ja parajalt magus. Retsept on leitud Kaubamaja ajakirjast Hooaeg kevad 2010. Originaalis on retseptis kasutatud sidrunit, aga mina otsustasin apelsini kasuks, et kook magusam maitseks.

Põhi:

180 g jahu
100 g võid
50 g suhkrut
1 munakollane

Täidis:

3 apelsini
2 tl riivitud apelsinikoort
150 g vahukoort
3 sl suhkrut
6 muna

Kate:

4 munavalget
50 g tuhksuhkrut
näpuotsatäis soola

Põhja jaoks sega jahu suhkruga, lisa võitükid ja näpi purutaoliseks massiks. Seejärel lisa munakollane ning sega taignaks. Suru taigen 28 cm koogivormi põhja ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks pressi apelsinidest välja mahl ning sega juurde vahukoor, suhkur, apelsinikoor ja munad. Vala segu põhjale ja küpseta 180 kraadi juures orienteeruvalt 20 min kuni segu on kalgendunud.
Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks ja lisa vahustades tuhksuhkur. Tõsta vaht koogile ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit. Serveeri jahtunult.

Kommentaarid