Valge šokolaadi-toorjuustukook


See kook valmis sünnipäevaks heale sõbrannale. Juba ammu oli plaan teha mõnda juustukooki ja olles korduvalt lapanud läbi erinevaid kokaraamatuid, ei leidnud ma ühtegi päris sellist retsepti, mis mul meeles mõlkus. Niisiis otsustasin võtta erinevatest retseptidest parima ja lõpptulemus oli väga maitsev. Sisse sai pandud palju erinevaid komponente, aga ega küll küllale liiga ei tee. Magus elu meile meeldib...

Biskviitpõhi:

4 muna
1 dl suhkrut
4 sl jahu
4 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Vala segu vormi ja küpseta 225 kraadi juures 7 minutit. Lase ahjus veidi aega jahtuda, siis püsib põhi kohevam. Sellest taignakogusest jagub kahe ümara tordipõhja jaoks.

Täidis:

2 dl vahukoort
2 sl suhkrut
200 g kohupiimapastat
150 g toorjuustu (hea on Farmi maitsestamata toorjuust)
70 g valget šokolaadi
20 g želatiini
200 g maasikaid

Vahusta vahukoor suhkruga ning sega juurde kohupiimapasta. Seejärel sega korralikult juurde toorjuust, et segusse ei jääks tükke. Sulata veevannil valge šokolaad, vahepeal seda segades ja jälgi, et vett ei satuks šokolaadi sisse. Seejärel vala sulašokolaad segades kohupiima-vahukoore-toorjuustusegusse. Paisuta želatiinipulber vees ja sulata veevannil või mikrolaineahjus ning lisa segades peenikese nirena täidisesegusse.
Aseta üks biskviitpõhi kandikule ja niisuta seda soovi korral piima-maasikamahla seguga ning kata maasikatega. Tõsta ühtlaselt põhjale kergelt hanguma hakanud täidisesegu ja sellele aseta teine bikviitpõhi.

Glasuur:

150 g valget šokolaadi
300 g toorjuustu (Farmi maitsestamata)
kaunistuseks mandilaasta, värvilist suhkrut

Sulata veevannil valge šokolaad ja lisa korralikult segades toorjuustule.
Kata kook glasuuriga pealt ja külgedelt ning kaunista külgedelt mandlilaastudega. Pealt kaunista kook vastavalt oma fantaasiale. See kook siin on kaunistatud rohelise suhkru ja kollasest martsipanist kukeseentega. Aseta kook vähemalt kolmeks tunniks külma.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tegin ka seda kooki ja t2idist j2i kyll suhteliselt palju yle... V6ibolla oli asi selles, et p6hi oli liiga v2ike? Kui suur umbes see vorm peab olema, mille sees p6hja kypsetada?
PS! V2ga hea blogi, v2ga huvitavad retseptid! :)
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh:)
See kook on küpsetatud 26 cm läbimõõduga vormis. Ja täidist panin paksema kihi, see ju želatiiniga ja tarretub seistes.