Hakkliha- riisi pada

Erinevate pajaroogade ja risottode retsepte võib praegu leida paljudest kokaraamatutest ja toiduajakirjadest. Oma lapsepõlvest mäletan sarnastest roogadest ainult pilaffi (meil kutsuti seda küll plov, kuigi tehti ilma tomatita), mida tehti tavaliselt lambalihaga. Igatahes selle hakkliha pajaroa retsept on kujunenud tegemise käigus ja sõltub ka sellest, mida parasjagu kodust leida võib.

350 g veisehakkliha
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
õli
1 purk(400 g) purustatud tomateid
1 dl tomatipüreed
puljongimaitseainet
1 suurem paprika
1 purk (200g) punaseid ube
soola, pipart, muskaati
250 g riisi

Kuumuta potis õli ja prae selles pehmeks sibul ja küüslauk, seejärel lisa hakkliha, maitsesta ning pruunista. Vala juurde purustatud tomatid ning tomatipüree ja puljongimaitseaine, lisa riis. Hauta 10 minutit ja lisa tükeldatud paprika ning oad ja hauta veel kuni riis on pehme. Lisada võib veel näiteks riivitud porgandit või hoopis valgeid ube tomatikastmes. Samuti sobib selles pajaroas kasutada varem valmiskeedetud riisi.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas vett sellesse sööki ei lisagi?
Kuidas siis toores riis valmis saab?
Pole riisiroogadega väga kursis, vanadan, kui rumal küsimus.

Aitäh!
Anonüümne ütles …
Ma arvan, et tomatipüree annab ise selle vesisuse. Kuid siis saab vajadusel ju vett lisada.
Ise panen sellise toidu sisse ka maisi või ananassitükke, tuleb samuti nämma :)