Meekana

Jätkuvalt kestab Nami-Namis hiina toitude teemaline kooskokkamine ja nii sai meie köögis ära proovitud järjekorde roog- meekana. Ei tahaks ka selle roa puhul kiitusega kitsi olla, sest ta maitses lihtsalt nii hästi, just sellisena, nagu ka varasemalt seda söönud olen. Ma arvan, et seda rooga hakkab meil päris tihti laual olema. Retsept pärit siit lehelt.

Vaja läheb:

500 g kanafileed
praadimiseks õli

Tainas:

4 sl maisitärklist
0,5 dl tassi jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
1/2 tl soola
1 muna
1 munavalge

Kaste:

1,5 sl õli
2 tl hakitud ingverit
2 sl hakitud küüslauku
1 tl soola
3 sl mett
1 tl riisiäädikat
1 dl vett
1 tl maisitärklist
seesamiseemneid

Sega suures kausis kõik taina komponendid ühtlaseks ja lase tainal vähemalt 30 minutit seista. Seejärel pane võikeseks tükeldatud kana tainasse ja sega. Aja pannil õli kuumaks ja prae kanatükke mõlemalt poolt umbes 2 minutit või seni, kuni kana on pruun. Aseta kanatükid paberrätikutele nõrguma.
Kastme tegemiseks kuumuta vokkpannil õli, lisa ingver ja küüslauk ning voki 30 sekundit. Seejärel lisa sool, mesi, riisiäädikas ja vesi ning sega. Sega omavahel maisitärklis ja 1 tl vett ning lisa kastmesse. Kuumuta kastet segades 2 minutit ja seejärel vala kaste kanale ning puista üle seesamiseemnetega.
Serveeri koos aurutatud riisi või nuudlitega.

Kommentaarid

Mannza ütles …
Tere! Olen seda retsepti juba kaua silmitsend, aga nüüd tekkis küsimus:
ma ei ole varem eriti ingveriga tegelenud, nii et ei saa aru, mida mõtlete "haki ingver" all.. Kas tõesti lihtsalt hakkiga ja toorelt sisse pista? Kui suured tükid ja kas koor võetakse tavaliselt ära?
Vabandust, et nii palju küsimusi =)
Jaanika ja Signe ütles …
Tere, Mannza, ingver tuleb tõepoolest kõigepealt koorida ja siis noaga võimalikult peenikeseks hakkida ja toidu sisse panna. Alguses võid ingverit pisut vähem panna, et vaadata, kuidas see maitse Sulle sobib.
Anonüümne ütles …
Tere! Kas tõesti läheb kastmesse 2 supilusikatäit hakitud küüslauku? Või on seal mõeldud siiski 2 küünt?
Saku ütles …
Originaalis ütleb et 3 supilusikat hakitud küüslauku,see on ca 6 küünt. Ingverit olen ühe 1 teelusika pannud. Täitsa mõnus amps