Herned krõbeda peekoniga
Selle lihtsa, aga väga maitsva roa retsept pärineb mugandustega raamatust "Cook with Jamie". Kellele maitsevad herned sama palju nagu näiteks meile, sellele maitseb see roog ka niisama hea, aga pasta või riisiga kombineerides saab veel toitvama ampsu.
Vaja läheb:
400 g rohelisi herneid(värskeid või külmutatud)
5 viilu peekonit (mina kasutasin viie päeva suitsuliha)
oliivõli või võid
1 sidrun
soola, pipart
riivitud parmesani
Keeda herneid 3-4 minutit. Prae peekonit pannil väheses oliivõlis ja seejärel tõsta peekon pannilt ära. Nõruta herned ja pane pannile peekoni rasva sisse, panni ära tulele pane, lisa tükike võid ja veidi sidruni mahla ning maitsesta soola ja pipraga. Vala herned kaussi ja pane peale krõbe peekon ning puista peale riivitud parmesani juust. Serveerida on mõnus koos riisi või pastaga, aga maitseb hea ka niisama.
Vaja läheb:
400 g rohelisi herneid(värskeid või külmutatud)
5 viilu peekonit (mina kasutasin viie päeva suitsuliha)
oliivõli või võid
1 sidrun
soola, pipart
riivitud parmesani
Keeda herneid 3-4 minutit. Prae peekonit pannil väheses oliivõlis ja seejärel tõsta peekon pannilt ära. Nõruta herned ja pane pannile peekoni rasva sisse, panni ära tulele pane, lisa tükike võid ja veidi sidruni mahla ning maitsesta soola ja pipraga. Vala herned kaussi ja pane peale krõbe peekon ning puista peale riivitud parmesani juust. Serveerida on mõnus koos riisi või pastaga, aga maitseb hea ka niisama.
Kommentaarid