Vahukommid

Vahukommid (i.k. marshmallow) on mõnusad ja õhulised maiused. Neid saab niisama näksida või siis hoopis grillida, aga neist saab ka näiteks valmistada vahukommimassi tortide katmiseks.
Mulle on alati tundunud nende valmistamine midagi hirmus keerulist, aga tagantjärele tarkus on see, et ei ole selles nii keerulist midagi. Ainult mõned väikesed nipid, mida meeles pidada. Minu vahukommide retsept pärineb raamatust "Maitsvad kingitused".

Vaja läheb:

5 dl suhkrut+ 2,5 dl vett
6 tl želatiinipulbrit+ 1 dl vett
1 sl vanillisuhkrut

Katmiseks:

4 sl maisitärklist
1,2 dl tuhksuhkrut

Lahusta suhkur täielikult 2,5 dl soojas vees ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Lase siirupil vaikselt ja ilma segamata 15 minutit keeda. Tõsta segu pliidilt ja jahuta leigeks. Paisuta želatiin 1 dl veega ja sulata kuumas veevannis ning lase veidi jahtuda. Lisa siirupile vanillisuhkur ja soe želatiinilahus ning alusta kohe miksriga segu vahustamist.
Mikserda mass miksri maksimaalsel kiirusel lumivalgeks ja tihedaks. Segu meenutab kõvaks vahuks vahustatud munavalget. Vooderda kandiline vorm külepikkusega umbes 20 cm toidukilega ja vala segu vormi. Või siis lase tordipritsist toidukilega kaetud kandikule pikad vorstid. Tõsta külma täielikult tarduma. 
Seejärel lõika mass tükkideks ja veereta maisitärklise ja tuhksuhkru segus.
Eriti romatilised ja armsad on muidugi südamekujulised vahukommid, aga minul ei olnud sellist väikest südamekujulist vormi. Ehk järgmisel korral näeb siin ka roosasid südameid. Küll aga tegi selliseid armsaid südameid hiljuti Koopatibi- vaata siit.

Kommentaarid