Valge šokolaadi ja kirssidega juustukook
Juustukookidega on mul selline suure armastuse suhe ehk siis üldiselt meeldivad nad mulle väga. See maitsev valge šokolaadi ja kirssidega juustukook ei ole selles suhtes mingi erand. Valge šokolaadi kate teeb koogi ekstra magusaks ja suussulvaks, samas kirsside hapusus tasakaalustab veidi seda magusust. Retsept väikeste mugandustega pärit raamatust "Juustukoogid".
Põhi:
250 g Selga šokolaadiküpsiseid
100 g võid
Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
300 g külmutatud kirsse
4 muna
2 dl suhkrut
Kate:
400 g maitsestamata toorjuustu
200 g valget (pähklitega) šokolaadi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru puru kõpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga ja lisa vahustades juurde munad. Lõpuks sega ettevaatlikult juurde külmad kirsid ja vala täidis põhjale.
Küpseta kooki 180 kraadi juures 50 minutit. Lase tordil täielikult jahtuda. Katte tegemiseks sega sulatatud šokolaad toasooja toorjuustuga ja määri jahtunud koogile ning hoia veel tund enne sereerimist külmikus.
Põhi:
250 g Selga šokolaadiküpsiseid
100 g võid
Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
300 g külmutatud kirsse
4 muna
2 dl suhkrut
Kate:
400 g maitsestamata toorjuustu
200 g valget (pähklitega) šokolaadi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru puru kõpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga ja lisa vahustades juurde munad. Lõpuks sega ettevaatlikult juurde külmad kirsid ja vala täidis põhjale.
Küpseta kooki 180 kraadi juures 50 minutit. Lase tordil täielikult jahtuda. Katte tegemiseks sega sulatatud šokolaad toasooja toorjuustuga ja määri jahtunud koogile ning hoia veel tund enne sereerimist külmikus.
Kommentaarid