Šokolaadi- aprikoosi tort

 Hõrk ja šokolaadine tort, mille valmistamine on küll üsna aeganõudev, kuid iga kulutatud minutit seda väärt. Šokolaadiga selles tordis kindlasti koonerdatud ei ole ning aprikoosimoos lisab tordile mõnusa maitsenoodi. Retsept raamatust ”Šokolaad”.


Põhi:

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Vahele:

2 dl aprikoosimoosi

Kreem:

250 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort
50 g võid
Kreemi jaoks tükelda šokolaad ning vala sellele kuumutatud koor. Sega kuni šokolaad on sulanud ja lisa seejärel vahustades juurde pehme või. Lase kreemil 2 tundi külmkapis taheneda.
Põhja jaoks sulata šokolaad koos võiga ja jahuta. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa vahustades munavahule. Lõpuks lisa šokolaadisegu. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga ümarasse vormi ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit ning lase jahtuda. Lõika jahtunud põhi pooleks ning määri vahele aprikoosimoosi ja kiht šokolaadikreemi. Tõsta peale teine põhi ning kata pealt ja külgedelt šokolaadikreemiga. Lase 1 tund enne serveerimist maitsestuda.

Kommentaarid