Kreeka salat
Kreeka salat maitseb kõige paremini loomulikult suvel, siis kui kasvuhoonest saab võtta päikesesoojaid magusaid tomateid ja mõnusaid krõmpse kurke. Ja kindlasti maitseb ta hästi ka Kreekas mõnes vahemere- äärses tavernis. Tegelikult üks minu sõber nentiski kord Kreekast tulles, et nii häid tomateid pole ta kusagil mujal söönud kui seal.
Aga kui selle salati järele tuleb isu hoopis talvel, siis on ilmselt kõige parem kasutada selles salatis kirsstomateid, sest need on kuidagi magusamad kui suured tomatid, mis meil poodides talvel suisa vee maitsega on.
Salati jaoks:
1 pea friselle salatit
6 tomatit või 250 g kirsstomateid
1 punane sibul
1 kurk
musti oliive
200 g feta juustu
Kastme jaoks:
6 sl kvaliteetset oliivõli
3 sl sidrunimahla
1 hakitud küüslauguküüs
soola ja pipart, oreganot
Haki tomat ja kurk ning viiluta oliivid ja sibul. Rebi salat ribadeks ja tükelda juust. Sega kõik köögiviljad kausis kokku või aseta kihiti vaagnale ja nirista peale kastmekomponentidest kokku segatud kaste.
Aga kui selle salati järele tuleb isu hoopis talvel, siis on ilmselt kõige parem kasutada selles salatis kirsstomateid, sest need on kuidagi magusamad kui suured tomatid, mis meil poodides talvel suisa vee maitsega on.
Salati jaoks:
1 pea friselle salatit
6 tomatit või 250 g kirsstomateid
1 punane sibul
1 kurk
musti oliive
200 g feta juustu
Kastme jaoks:
6 sl kvaliteetset oliivõli
3 sl sidrunimahla
1 hakitud küüslauguküüs
soola ja pipart, oreganot
Haki tomat ja kurk ning viiluta oliivid ja sibul. Rebi salat ribadeks ja tükelda juust. Sega kõik köögiviljad kausis kokku või aseta kihiti vaagnale ja nirista peale kastmekomponentidest kokku segatud kaste.
Kommentaarid