Kartulipudru- hakklihavorm

Mõnus igapäevane ja toitev vormiroog, kus saab edukalt ära kasutada ka näiteks eelmise päeva kartuliputru. Roog valmis "Nutika perenaise kokaraamatust" leitud retsepti ainetel.

Kartulipüree:

8 kartulit
2,5 dl piima
2 sl võid
soola

Hakklihasegu:

50 g peekonit
400 g hakkliha
1 sibul
soola, pipart

Peale:

100 g riivjuustu
Kartulipüree valmistamiseks keeda katulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks, lisades või ja kuuma piima. Maitsesta puder soolaga.
Pruunista pannil hakitud peekon ja sibul pruniks, lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on pruunistunud. Maitsesta soola ja pipraga. Pane võiga määritud ahjuvormi(desse) kiht hakklihasegu ja selle peale kartulipüreekiht ning kõge peale riputa riivjustu. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.

Kommentaarid