Soolane tort "Õllekapp"

 Nami- Namis on parajasti käimas retseptivõistlus  "Tort isamaale 2011". Selleks puhuks valmis lisaks magusale tordile ka soolane tort seemnesepikust põhjadega ja kanatäidisega -"Õllekapp".

Esmalt tee valmis sepiku tainas.
Selleks läheb vaja:

1/2 pärmi (25 g)
3 tl fariinsuhkrut
250 ml piima
8 dl Veski-Mati mitmevilja jahusegu
1 sl sulavõid

Hõõru pärm suhkruga vedelaks ning lisa leige piim ja sega. Seejärel lisa jahusegu ja sõtku taigent ning lõpuks lisa või. Jaga taigen kahte ümmargusse 26 cm diameetriga koogivormi ja lase 2 tundi vormis kerkida ning küpseta seejärel 15-20 minutit 180 kraadi juures. Jäta põhjad jahtuma ning samal ajal valmista kana-majoneesi täidis.

Täiise jaoks läheb vaja:

300g kanafileed
1/2 laimi mahl
100ml majoneesi
soola, pipart


Lisaks läheb vaja põhjade immutamiseks:
1 apelsini mahl
piima

Dekoreerimiseks: 

pool keedetud peeti
ca 10 õhukest viilu keedetud kaalikat
100 g toorjuustu
4 spl majoneesi
soola

Tükelda kana ja prae ära. Lase jahutada. Rebi kanatükid pikki lihakiudu pisikesteks ribadeks, pane kaussi, pigista peale laimi mahl, lisa majonees ning sega kõik kokku. Tõsta täidis ca pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.
Kui põhjad on jahtunud, tee omale paberist õllekapa žabloon ning lõika selle abil sepiku ketastest õllekapa kujutised välja. Immuta mõlemaid põhjasid piima ja värskelt pressitud apelsini mahla seguga. Tõsta põhja tükile kana-majoneesi täidis, keedetud peedist lõigatud õhukesed kettad ja siis tõsta peale teine põhi.
Külgede katmiseks sega toorjuust majoneesiga, maitsesta vajadusel soolaga. Määri spaatliga toorjuustu kattega ääred. Vajuta külgedele kaalikaviilud. (Kaalikaviile saad tõmmata toorest kaalikast juustunoaga ning seejärel keeta ca 5 minutit). Peale on noaga lõigatud ka kaunistused.


Kommentaarid

Liilia ütles …
hästi lahe idee!
Jaanika ja Signe ütles …
Tänud, eelnevatel aastatel on juba nii palju häid ideid ära tehtud, et raske midagi uut välja mõelda :)
kardemon ütles …
äge! mulle meeldib!!! tundus muretaignast kaas...
Pille ütles …
Väga fantaasiarikas! Ja Jaanika - minu arust tuleb lahedaid ideid ikka ja jälle - korraks tundub, et no nüüd on küll kõik ideed esitatud ja siis keegi tuleb ja esitab midagi geniaalset jälle (no näiteks õllekapa :))
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh, Pille! No tegelikult nuputasime ikka pikalt, et mida siis teha ja lõpuks siis mõtlesimegi välja veimevaka ja õllekapa :)