Punasesõstra- beseekook

 Imeliselt õhuline ja hapukate punasõstardega kook on lausa sõltuvusttekitavalt maitsev. Eriti meeldib kindlasti kõigile, kellele besee on meele järgi. Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Sepamaa talu köök osa 2".

Põhi:

200 g võid
300 g jahu
2 tl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
4 munakollast

Kate:

250 g punaseid sõstraid
150 g suhkrut
6 munavalget
Taina jaoks sega kokku toasoe või, jahu, vanillisuhkur, suhkur ja munakollased ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas võiga määritud koogivormi põhja ja äärtesse ning torgi põhi kahvliga auguliseks. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures ahjus umbes 10 minutit.
Samal ajal vahusta 4 munavalget tugevaks vahuks ja lisa vahustades ka suhkur. Sega vahu hulka ettevaatlikult sõstrad. Vala segu ettevaatlikult eelküpsetatud põhjale. Vahusta ülejäänud kaks munavalget suhkruga tugevaks vahuks ja pritsi tordipritsiga koogile. Küpseta kooki 150 kraadi juures 20- 30 minutit, kuni besee tipud muutuvad beežikaks. Serveeri jahtunult.
Edit: Leidsin täna kokaraamatust "Maru maitsev maailm" praktiliselt identse retsepti. Ei teagi nüüd, kes see algse retsepti autor on, põhiline on see, et kook maitseb sellegioolest hästi. 

Kommentaarid