Porgandi- kukeseene gunkan-sushi

February 2, 2011
Veel üks mõnus mugandus sushist, mis maitseb imeliselt ja vaheldusrikkalt.  Kukeseened võib loomulikult asendada ka mõne teise metsaseenega. Retsept ikka raamatust "Sushi riisist rullini".

Vaja läheb:

150 g kukeseeni
2 suuremat porgandit
250 g valmis sushi-riisi (siit näed riisi tegemise õpetust)
soola-pipart
võid
wasabit
sojakastet
marineeritud ingverit

Seened peaks puhastama ja praadima või ning õli segus ja maitsestama soola-pipraga. Porgandist tuleb koorimisnoaga lõigata umbes 1 mm paksused viilud ja kasta need minutiks keeva vette pehmenema ning seejärel kuivatada. 
Valmistage riisist pallikesed ja keerake porgandiviil ümber palli. Täitke korvikesed jahtunud seentega. Lisandiks serveerige soovi korral wasabit, sojat ja ingverit.

0 comments: