Õlleküpsised

 Imemaitsvad küpsised lehttaina-laadsest kergesti ja kiirelt valmivast tainast. Krõbedad ja kihilised küpsised on küll suhteliselt rammusad, aga ka väga maitsvad. Originaalretseptis oli peale rapurtamiseks kasutatud ka kaneeli, aga mina kasutasin ainult pruuni suhkrut ja said tõeliselt maitsvad küpsised. Retsept Nami- Namist.

Vaja läheb:

400 g võid
6 dl jahu
2 dl õlut

Peale:

2 dl demerara suhkrut

Sega omavahel taina komponendid ühtlaseks ja hoia tainast veidi aega külmas, et kergem rullida oleks. Seejärel rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormi abil välja küpsised.  Kasta pealmine küpsisepool suhkrusse ja küpseta küpsiseid 200 kraadi juures 10- 15 minutit, kuni küpsised on helepruunid.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Leidsin selle küpsiste retsepti Teie blogist ja lugesin lisaks veel Nami-Namist kommentaare ka. Kuna või kogus on suur, siis taigen tuleb pehme ja vaatamata külmkapis seismisele, on seda ikkagi raske rullida. Eriti, kui köök on ka veel soe. Tuli mõte, et ei hakkagi seda taigent rullima, vaid proovin panna lusikaga pätsikesed pannile, kahvliga natukene lamedamaks vajutada, suhkru-kaneeli segu peale ja siis ahju küpsema. Palun andke nõu, kas selline valmistamise viis võiks toimida ? Tänud ette vastuse eest.
Jaanika ja Signe ütles …
Võid proovida veidi jahu kogust suurendada. See lusikaga panek peaks ka toimima, kui küpsised korralikult lamedaks vajutad.
Anonüümne ütles …
Saigi küpsised tehtud ja super head tulid. Sellised muredad ja suus sulavad. Natukene meenutavad lehttaignast küpsiseid. Väga hästi toimib meetod: vormida käte vahel pallikesed, plaadile panna ja kahvliga lamedamaks vajutada. Tegin pool kogusest ja mul tuli välja 50 tükki. Küpsesid 200 kraadi juures 9 min. Vaatamata suurele või kogusele ei valgunudgi plaadil laiali. Tänud hea retsepti eest!
Jaanika ja Signe ütles …
Tore, et õnnestusid! Ja võta heaks :)