Tort "Veimevakk"

 Nami-Namis on käimas isamaaliste tortide võistlus "Tort Isamaale 2011" ja selleks puhuks ning tänase vabariigi sünnipäeva tähistamiseks valmistasin tordi "Veimevakk"- kakaoste leivapõhjade ja jõhvikakreemiga. Kaunistuseks on veimevaka peal linane rätik pitsiga.

Põhi:

3 dl riivleiba
2 dl täistera nisujahu
1,5 dl suhkrut
4 muna
2 sl kakaod
75 g sulavõid
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Täidis:

4 dl vahukoort
600 g kohupiima (mitte kohupiimapastat)
2 dl suhkrut
300 g jõhvikaid
40 g želatiini

Kate:

450 g maitsestamata toorjuustu
200 g tumedat šokolaadi

Immutamiseks:
piima

Kaunistamiseks:

karamellistatud metsapähkleid
valget suhkrumassi
Põhja jaoks vahusta munad kergelt suhkruga ja sega juurde piim. Sega omavahel riivleib, jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning sega kuivainete segu vaheldumisi sulavõiga munasegu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 25 minutit. Lase põhjal jahtuda ja lõika kolmeks ristkülikuks.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega juurde kohupiim ning kergelt purustatud jõhvikad. Sulata želatiin väheses vees ja sega kohupiimasegu hulka.
Aseta vormi põhi ja kata kolmandikuga jõhvikakreemist, seejärel aseta peale teine põhi ja veel kreemi ning viimane põhi ja ülejäänud jõhvikakreem. Lase jahedas vähemalt 3 tundi tarduda.
 Katte jaoks sulata tume šokolaad vesivannil ja sega toasooja toorjuustuga ühtlaseks kreemiks. Kata tort pealt ja külgedelt kreemiga.
Kaunistatud on tort karamellistatud metsapähklitega ja linane rätik pitsiga on valmistatud suhkrumassist.

Kommentaarid