Šokolaadi- pähkli küpsised

 Mõnusalt muredad ja šokolaadised küpsised, mis lausa sulavad suus. Maitsevad mõnusalt nii klaasi külma piima kui ka tassi kohvi kõrvale. Retsept pärit raamatust "Šokolaad".

Vaja läheb:

225 g võid
2 dl tuhksuhkrut
3 munakollast
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kakaopulbrit
75 g röstitud tükeldatud metsapähkleid


Glasuuriks:

150 g tumedat (valget) šokolaadi
Vahusta toasoe või ning lisa tuhksuhkur ja vahusta veel. Lisa vahustades ükshaaval munakollased. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kakaopulber ja pähklid ning sega juurde võivahule. Pritsi läbi kondiitripritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 10 cm pikkused küpsised ja küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Lase küpsistel jahtuda ja kasta otsapidi sulatatud šokolaadi sisse ning lase taheneda.

Kommentaarid