Valge kala riivleiva katte all

See roog on midagi lihtsat ja kiiresti valmivat, ent seejuures tervislik ja toitev. Retsepti idee on pärit sellisest kummalisest kohast nagu animasarjast "Kokata on lahe". Nagu nimigi ütleb, on see selline multifilm, kus õpetatakse lapsi süüa tegema. Sarja vaatame meie ETV2- st, aga minu teada näidatakse seda ka teistel kanalitel. Igatahes ühel hommikul, kui televiisorist parajasti see multifilm käis, valmistati kala riivleiva kattega ja õhtul pistsime ka meie selle roa ahju.

Vaja läheb:

4 sl sulavõid
1 kg valge kala fileed (näiteks heik)
soola, pipart
1 dl riivleiba

Kata ahjuvormi põhi poolega sulavõist ja lao vormi kalafileed. Seejärel maitsesta kala soola ja pipraga ning nirista peale ülejäänud sulavõi. Kõige peale puista riivleib ja pane kala ahju 180 kraadi juurde 20-25 minutiks küpsema.
Juurde serveeri soovi korral aurutatud riisi ja köögivilju või salatit.

Kommentaarid