Kreveti- kurgi korvikesed

Iseenesest on tegu Gunkan- sushi' ga ehk nn sõjalaevakestega, mis on fantaasiarikkad riisipallikestega sushid. Need on nagu pisikesed korvikesed, mida saab täita erinevate täidistega. Riisist valmistatakse riisipall ja mässitakse nori või mõne köögivilja riba ümber riisipalli nii, et moodistuks korv, kuhu täidist saab panna.
Kellele maitseb sushi, sellele on meelepärased kindlasti ka need suupisted. Retsept pärineb raamatust "Sushi riisist rullini". 

Vaja läheb:

120 g kooritud krevette
sidruni mahla
250 g valmis sushi-riisi (riisi tegemise õpetus selles postituses)
1 pikk kurk
sojakaste 
marineeritud ingver

Alustuseks tuleb viilutajaga (mina tegin seda koorimisnoaga) lõigata kurgist umbes 2 mm paksused ja 3 cm laiused ribad piki kurki. Seda tee ettevaatlikult, et kurgiviil pooleks ei läheks. Tehke sõrmede vahel riisipallikesed ja keerake kurgiviilud ümber pallide. Täitke pealt sidrunimahlas marineeritud krevettidega. Peale võib jahvatada ka pipart. Serveerige koos sojakastme ja ingveriga.

Kommentaarid