Kuidas me kõik mõnusas kohvikus käisime ehk Anna Edasi

See tuleb nüüd küll pisukese hilinemisega, aga tegelikult lisaks sellele, et korraldasime söögist lugupidavatele sõpradele hiljuti toreda söömingu hiina roogadega, külastasime oma blogi aastapäeval ka Tartu üht õdusaimat kohvikut kogu oma kirju köögiseltskonnaga, kes terve mõõdunud aasta jooksul on teiega oma retsepte jaganud. Otsustasime, et sellel ühel päeval me süüa ei tee, vaid naudime teiste tehtud maitsvaid kooke.
 Tegelikult olen kohvikust "Anna edasi" juba ammu kirjutada tahtnud. Olen seal käinud nii lõunastamas, kui ka vahel lihtsalt raamatut lugemas ja teed nautimas või siis suhkrukringlit ja kooki ostmas. No igatahes mulle see kohvik meeldib. Seal on mõnus, lihtne ja hubane nagu kodus. Kohvik on väike ja seal teenindatakse alati südamega. Tundub, et ka inimesed on selle koha enda jaoks üles leidnud, sest rahvast on seal alati.
 Selles kohvikus mängib muusika ainult vinüülplaatidelt ja nende kollektsioon on seal päris suur- nii, et midagi igale maitsele:)
Põhiliselt käin seal küll kooke söömas, aga ka proovitud supid ja täidetud pannkoogid on ka alati väga maitsvad olnud. Lisaks pakutakse kõrvale värsket iseküpsetatud leiba. Suureks plussiks on ka see, et kõik valmistatakse naturaalsest toorainest (päris või!) ja saiad- koogid on värsked, vahel isegi lausa soojad.
Veel meeldib mulle suur taimeteede valik  ja see, et kohv tuuakse lauale pisikeses presskannus.

Sander valis endale seekord välja muraka- juustukoogi. Ma kahtlustan, et selle martsipanist mesimummi pärast, mis koogile kaunistuseks oli pandud. Aga kook oli väga maitsev- kreemjas ja murakane.
Maitsesime ka jõhvika torti, mis oli imehea. Mulle meeldis just see, et jõhvika-vahukreem oli selline hapukas ja mahe. Jõhvika maitset oli ka mõnusalt tunda.
 Veel proovisime Belgia šokolaadikooki. See on minu kauaaegne lemmik- mõnusalt šokolaadine...
 Ja viimaseks maitsesime ka rabarberi- vaarika purukooki jäätisega. Mulle meeldis see kook väga juba visuaalselt- kihid olid nii ilusad värvilised. Ja maitse oli ka purukoogile kohaselt suurepärane.
Kogu selle koogikuhja kõrvale tellisime suure kannutäie pärnaõie teed.
Arvasime, et äkki kõige pisemal seltskonnast võib kohvikus igav hakata, aga kuna seal oli erinevaid mänguasju ja pliiatseid ja klotse, siis igavuse asemel lapsed hoopis lustisid ja vahepeal võtsid paar ampsu kooki ka.

Kommentaarid

Pille ütles …
Nii tore ülevaade. Mul on ka kindel plaan seda kohvikut külastada, kui millalgi Tartusse jõuan. Hetkel tundub, et mais vist :)
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh, Pille! Ja kohvik on kindlasi külastamist väärt!