Juustukorvikesed kanasalatiga
Selles mahlases salatis saavad kokku kana, ploomid ja kõrvits. Juustukorvide asemel võib salatit serveerida ka taldrikult, aga korvikeste maitse sobib salatiga imehästi ja soolakas juust koos mahlase salatiga maitseb koos hea.
Vaja läheb:
200 g Valio Forte või Parmesani juustu
1 pk (500 g) Tallegi Parmesani ahjufileed
250 g puhastatud kõrvitsa viljaliha
5 ploomi
1 pea (120 g) friselle salatit (sobib ka muu roheline salat)
50 g seemnesegu (nt. päevalille-, kõrvitsaseemned)
Kaste:
1 tl tuhksuhkrut
1 apelsini mahl
1 tl Toscana ürte
3 sl oliivõli
1 tl valgeveini äädikat
Riivi juust peene riiviga. Pane valmis 4 klaasi.
Aseta pannile küpsetuspaberi ruut ja puista sellele ühtlaselt 3 sl riivitud juustu. Kohe kui juust on sulanud, tõsta see koos küpsetuspaberiga klaasile ja suru korvikeseks.
Eemalda küpsetuspaber ja lase 3-4 minutit jahtuda ning tõsta korvike taldrikule. Nii valmista ka kõik ülejäänud korvikesed. Juustu võid sulatada ka ahjuplaadil ahjus, aga sellel juhul pead väga kiiresti tegutsema, sest juust sulab kiiresti ja hakkab ka suhteliselt ruttu hanguma.
Lõika kõrvitsast piklikud pulgad, pese ja viiluta ploomid. Tõsta õliga segatud kõrvitsapulgad väikese ahjuvormiga ahju, teise vormi aseta ploomiviilud.Pane kõrvits, ploomid ja kana 200 kraadi juurde ahju. Kana küpseb 35- 40 minutit, kõrvitsat ja ploome rösti 10- 15 minutit.
Kui ploomid ja kõrvits on valmis, aga mitte liiga pehmed, siis tõsta need jahtuma. Valmis kana jahuta veidi ja viiluta.
Sega kokku salatikaste. Rebi kaussi salatilehed, sega juurde ploomid ja kõrvits ning seemned. Lisa viilutatud kana ja vala peale salatikaste. Sega läbi, tõsta salat korvikestesse ja serveeri kohe.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Vaja läheb:
200 g Valio Forte või Parmesani juustu
1 pk (500 g) Tallegi Parmesani ahjufileed
250 g puhastatud kõrvitsa viljaliha
5 ploomi
1 pea (120 g) friselle salatit (sobib ka muu roheline salat)
50 g seemnesegu (nt. päevalille-, kõrvitsaseemned)
Kaste:
1 tl tuhksuhkrut
1 apelsini mahl
1 tl Toscana ürte
3 sl oliivõli
1 tl valgeveini äädikat
Riivi juust peene riiviga. Pane valmis 4 klaasi.
Aseta pannile küpsetuspaberi ruut ja puista sellele ühtlaselt 3 sl riivitud juustu. Kohe kui juust on sulanud, tõsta see koos küpsetuspaberiga klaasile ja suru korvikeseks.
Eemalda küpsetuspaber ja lase 3-4 minutit jahtuda ning tõsta korvike taldrikule. Nii valmista ka kõik ülejäänud korvikesed. Juustu võid sulatada ka ahjuplaadil ahjus, aga sellel juhul pead väga kiiresti tegutsema, sest juust sulab kiiresti ja hakkab ka suhteliselt ruttu hanguma.
Lõika kõrvitsast piklikud pulgad, pese ja viiluta ploomid. Tõsta õliga segatud kõrvitsapulgad väikese ahjuvormiga ahju, teise vormi aseta ploomiviilud.Pane kõrvits, ploomid ja kana 200 kraadi juurde ahju. Kana küpseb 35- 40 minutit, kõrvitsat ja ploome rösti 10- 15 minutit.
Kui ploomid ja kõrvits on valmis, aga mitte liiga pehmed, siis tõsta need jahtuma. Valmis kana jahuta veidi ja viiluta.
Sega kokku salatikaste. Rebi kaussi salatilehed, sega juurde ploomid ja kõrvits ning seemned. Lisa viilutatud kana ja vala peale salatikaste. Sega läbi, tõsta salat korvikestesse ja serveeri kohe.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid
Kaunist sügist soovides,
Nora