Puruvanakesed
Ütlemata lihtsad ja maitsvad õunased ampud sobivad hästi kohvi- või teelauda kaunistama. Seejuures on nende valmistamine imelihtne.
Retsept raamatust "Õunakoogid".
Vaja läheb:
150 g võid
1 dl suhkrut
250 g kohupiima
1/2 tl soodat
4 dl jahu
5 õuna
pealeriputamiseks seemneid
Sulata või ning sega suhkru ja kohupiimaga. Lisa omavahel segatud jahu ja sooda. Sega ühtlaseks tainaks ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Puhasta ja koori õunad ning lõika parajalt paksudeks viiludeks.
Jaga tainas pooleks ja rulli mõlemad pooled ketasteks. Jaga kettad sektoriteks ja pane sektori laiemasse otsa õunaviil ning keera rulli.
Kasta pealmine osa seemnetesse ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta saiu 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20 minutit
Retsept raamatust "Õunakoogid".
Vaja läheb:
150 g võid
1 dl suhkrut
250 g kohupiima
1/2 tl soodat
4 dl jahu
5 õuna
pealeriputamiseks seemneid
Sulata või ning sega suhkru ja kohupiimaga. Lisa omavahel segatud jahu ja sooda. Sega ühtlaseks tainaks ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Puhasta ja koori õunad ning lõika parajalt paksudeks viiludeks.
Jaga tainas pooleks ja rulli mõlemad pooled ketasteks. Jaga kettad sektoriteks ja pane sektori laiemasse otsa õunaviil ning keera rulli.
Kasta pealmine osa seemnetesse ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta saiu 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20 minutit
Kommentaarid