Õuna- mandli- martsipanipirukas

Sügisese õunakuhja likvideerimiseks veel üks suussulav martsipanine õunakook. Koogil on mure põhi, mahlane riivitud õuntest martsipaniga kaetud täidis ja katteks krõbedad mandlilaastud.
Retsept Nami- Namist.

Põhi:

180 g jahu
85 g suhkrut
125 g võid
1 muna

Kate:

50 g võid
150 g martsipani
1 sl jahu
1 laimi mahl
4 suurt õuna
50 g mandlilaaste

Põhja jaoks näpi jahu, suhkur ja või puruseks massiks, lisa muna ja sega tainaks. Suru tainas pirukavormi põhjale ja äärtesse ning pane pooleks tunniks külma. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Riivi martsipan, lisa või ja laimimahl ning kuumuta segu pidevalt segades, kuni mass on ühtlane.
Koori ja puhasta õunad ning riivi jämeda riiviga. Puista riivitud õunad põhjale, vala peale martsipanisegu ja kata mandlilaastudega.
Küpseta kooki 200 kraadi juures 30 minutit.
Vaata ka Nami- Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!

Kommentaarid