Soe kitsejuustusalat õuna vinegretiga

Hiljuti õnnestus meil maitsta imelist kodumaist kitsejuustu. Samas jäi silma ka see Gordon Ramsay ahvatlev kitsejuustusalat, mis oli just sügiseselt õunase kastmega. Nii saidki kokku kodumaine kitsejuust ja õun ühes maitsvas salatis.

Vaja läheb:

4*40 g kitsejuustu (või halloumit)
rooma salatit
50 g kreeka pähkleid
4 viilu röstsia

Õunavinegrett:

1/2 riivitud õuna
1/2 sidruni mahl
4 sl oliivõli
1 sl kreeka pähkli õli
soola, pipart

Pane igale juustuviilule 1 kreeka pähkel ja rösti juustu ahjus 200 kraadi juures 6 minutit, kuni juust on seest sulanud, aga säilitanud veel enda kuju.
Ülejäänud kreeka pähklid haki tükkideks. Pese salat ja rebi tükkideks ning jaga taldrikutele. Puista peale kreeka pähklid. Lõika saiast välja ring või kolmnurk. Rösti saiad ahjus krõbedaks.
Kastme jaoks sega kokku õun, sidrunimahl ja õlid ning maitsesta.
Tõsta igale salatipadjale saiaviil, aseta sellele juust, nirista peale kaste ja serveeri.

Kommentaarid