Jõhvikagratään

October 8, 2011

Üks ülimalt lihtne ja mõnusa mandlimaitsega ahjus tehtud vormimagustoit, kus hapukad jõhvikad täiendavad magusat katet. Retsept väikeste mugandustega Nami-Namist.


Vaja läheb:

700 ml jõhvikaid
4 sl suhkrut
1, 25 dl 35% rõõska koort
1,25 dl suhkrut
1, 25 dl tahket saia või biskviiti
2,5 dl jahvatatud mandleid
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
serveerimiseks tuhksuhkrut

Võta üks sügavam ahjuvorm (nt leiva- või keeksivorm) ning pane sinna põhja suhkruga segatud jõhvikad. Sega köögikombainis kõik ülejäänud ained ühtlaseks massiks ning vala segu jõhvikate peale. Tõsta vorm 200 kraadisesse ahju ca 40 minutiks. Lase veidi jahtuda ning enne serveerimist sõelu peale veidi tuhksuhkrut.

2 comments:

  1. Titikas said...:

    Väga mõnusa maitsega! aitäh hea retsepti eest:)
    minu katsetus: http://titikaskatsetab.blogspot.com/2011/10/johvikagrataan.html

  1. köögivõlur said...:

    Maitse osas nõus, tõesti mõnusad hapud jõhvikad ja magus mandline kate on nagu kokku loodud! Tore, et Sullegi meeldis :)