Õuna- mandlikoogid

Muretainapõhja ja hõrgu mandlise täidisega õunakoogikesed maitsevad pisut jahtunult  koos klaasi külma piimaga imeliselt. Kui õunad kenasti koogile laduda, siis on kookidest ka lisaks heale maitsele silmailu.
Mina kasutasin tartaleti vorme, aga parem oleks, kui vormid oleksid veidi sügavamad, samas loomulikult võib koogi teha ka ühte suurde vormi.
Retsept raamatust "Köök.Jagamise rõõm".

Põhi:

115 g võid
1,5 dl tuhksuhkrut
1 muna
2,75 dl jahu
2 sl tärklist
näpuotsatäis soola

Täidis:

100 g võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
90 g mandleid või mandlijahu
2 muna
0,5 dl vahukoort

Kate:

4-5 õuna
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
Põhja jaoks vahusta toasoe või tuhksuhkruga ja lisa vahustades muna. Seejärel lisa omavahel segatud kuivained, sega tainas ühtlaseks, mässi kilesse ja pane umbes tunniks külmkappi.
Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ja vormi sellest 8 ketast, võid küpsetada ka ühe suure põhja. Küpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks rösti mandlid ahjus 200 kraadi juures kuldseks ja jahvata.
Sega toasoe või, suhkur, vanillisuhkur, mandlijahu ja munad ühtlaseks massiks, lõpuks sega hulka vahustamata koor. Hoia segu pool tundi jahedas. Vala täidis põhja(de)le ja lao peale kooritud ja viilutatud ning kaneeli ja suhkruga segatud õunaviilud.
Küpseta kooke 200 kraadi juures 20 minutit.
Vaata ka Nami- Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!

Kommentaarid