Martsipanised õunamuffinid toorjuustuglasuuriga

Eestimaa rikkalik õunasaak lausa kutsub õuna sööma. Kui punapõsksetest õuntest on isu täis söödud, siis on paras aeg vahelduseks neid ka koogi sisse pista. Nendes mõnusates muffinites saavad kokku kodumaiste õunte mahlasus ja martsipani hõrk maitse.Maitset täiustab ja pidulikkust lisab valge šokolaadiga toorjuustuglasuur.

Vaja läheb:

100 g võid
1 dl suhkrut
2 Talleggi kollast muna
125 g martsipani
2 tl küpsetuspulbrit
3,5 dl jahu
1 dl piima
2 keskmise suurusega õuna

Glasuur:

150 g maitsestamata toorjuustu
100 g valget šokolaadi

Kaunistuseks õunakompotti või marineeritud paradiisiõunu

Vahusta või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ühekaupa toasoojad munad. Seejärel sega juurde riivitud martsipan.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Koori ja puhasta õunad ning riivi jämeda riiviga.
Sega või- munasegu hulka piimaga vaheldumisi jahu ja küpsetuspulbri segu. Kõige viimasena sega tainasse riivitud õun.
Vooderda muffinipann pabervormidega ja täida kõik vormid tainaga kolmveerandi ulatuses.
Küpseta muffineid eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 25- 30 minutit. Enne glasuurimist jahuta muffinid restil.
Muffinite küpsemise ajal saad valmistada glasuuri- selleks sulata vesivannil valge šokolaad ja lase veidi jahtuda. Vispelda toasoe toorjuust šokolaadiga ühtlaseks.
Kata jahtunud muffinid glasuuriga ja kaunista vastavalt soovile kas õunaviilu või paradiisiõunaga.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid