Kohupiima- kirsikook

October 24, 2011
Lihtsalt valmiv ja maitsev siidine kohupiimakook kirssidega, vajab küllalt pikka küpsemisaega ja tahab enne lahti lõikamist täielikult maha jahtuda, aga ootamine on seda väärt :)
Retsept raamatust "100 kooki 2".


Põhi:

1 pk Juubeli tordipulbrit
175 g võid

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu
500 g kohupiima
5 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g (kompoti)kirsse

Põhja jaoks näpi tordipulber ja või purujaks massiks.
Täidise jaoks sega omavahel toasoe toorjuust, kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur.
Suru 2/3 purust küpsetuspaberiga voodertatud ümara koogivormi põhja, vala peale kohupiimasegu ning kata kirssidega. Kõige peale pudista ülejäänud purutainas. Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 1 tund ja 20 minutit. Enne serveerimist jahuta täielikult.

3 comments:

  1. minukiisu said...:

    isuäratav. piilun siia tihti ,et inspiratsiooni ammutada
    Jõudu ikka jätkamiseks

  1. köögivõlur said...:

    Aitäh-aitäh :)
    Anname oma parima!

  1. maiu said...:

    2 dl suhkrut on liiga palju, kuna Juubeli tordipulber on väga magus. Mina tegin värskete kirssidega ja panin vaid 2 sl pruuni suhkrut täidisele. Kui veel kompotikirssidega teha, siis pole päris kindlasti suhkrut üldse vaja panna.