Kõrvitsa-tomati püreesupp krõbeda peekoniga


Inspireerituna Lõuna-Eesti maitseid tutvustaval üritusel serveeritud kõrvitsa-tomati sorbetist, tuli tahtmine sama kooslust katsetada ka supina. Kõrvitsa sobis tomatiga väga hästi kokku ning krõbe peekon lisas maitset.

Vaja läheb:

1/4 keskmisest kõrvitsast (~1,5 kg)
6 suuremat tomatit
4 tl soola
200 ml 35% koort
200 g peekonit

Puhasta, koori ja tükelda kõrvits, lõika tomatid neljaks (eemalda roheline varreots) ning pane potti vähese veega keema. Pane potti ainult nii palju vett, et köögiviljad oleks veega kaetud. Keeda ca 10 minutit, kuni kõrvitsatükid muutuvad pehmeks. Seejärel lisa sool ja koor, püreeri ühtlaseks ning lase supil veelkord keema tõusta. Lõika peekon ribadeks ning prae pannil krõbedaks. Lisa serveerimisel igale portsjonile veidi krõbedat peekonit.
Kui sulle ei meeldi suppi keetes lahti tulnud tomati kestad, siis tõsta tomatid eelnevalt korraks keevasse vette ning eemalda tomatitelt kestad enne supile lisamist.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
väga hea supp, aitäh retsepti eest!
D.