Särtsakas marjakook

Imekaunis värviline kook, mis maitseb parajalt hapukalt. Suhkru kogust suurendades saab magusama koogi, aga see varjutab arvatavasti mõnusa marja maitse. Astelpaju marjad ja mustsõstrad on pungil c-vitamiinist!
Retsept pärineb raamatust "Nadja koogid".

Põhi:

200 g sidruniküpsiseid
100 g võid

Esimene täidis:

400 g purustatud musti sõstraid
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
100 g suhkrut
1 sl želatiini+ 1 dl apelsinimahla

Teine täidis:

200 g purustatud astelpajumarju
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
150 g suhkrut
1 sl želatiini+ 1 dl apelsinimahla

Kate:

100 g valget šokolaadi
100 ml vahukoort

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru küpsetuspaberiga voodertatud ümara lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidiste valmistamise ajaks külma.
Mustsõstra täidise jaoks vahusta vahukoor suhkru ja toorjuustuga, sega juurde mustsõstrapüree. Pane želatiin apelsinimahla sisse likku ja sulata ning nirista segades täidise sisse.
Vala mustsõstratäidis põhjale ja tõsta kook uuesti 30 minutiks külma.
Selle aja jooksul valmista samamoodi ka teine täidis astelpajumarjadega ja vala õrnalt esimese kihi peale, et kaks kihti ei seguneks. Pane kook vähemalt 1,5 tunniks külma.
Katte jaoks sulata vesivannil valge šokolaad, jahuta pisut ja lisa vahustatud vahukoore hulka. Kata sellega tort, lase veidi taheneda ja serveeri.

Kommentaarid