Kõrvitsasupp õuna ja ingveriga

Kuna kõrvits on loomult selline pehmema maitsega köögivili, siis armastab ta enda kõrval särtsakaid vürtse või siis maitsekamaid puu- ja köögivilju. Selles supis sekundeerivad kõrvitsale vürtsikas ingver ja hapukas õun ning tulemuseks on ülimaitsev kuum suutäis.
Retsept Anni Arrolt raamatust "Sepamaa talu köök".

Vaja läheb:

1,5 kg kõrvitsat
5 kartulit
1 sibul
4 küüslauguküünt
4 cm jupp ingverit
3 hapumat õuna
3 sl oliivõli
50 g võid
1 sl karrit
1,5 l köögiviljapuljongit
0,5 dl vahukoort
serveerimiseks kõrvitsaseemneid

Haki sibul, küüslauk ja ingver peeneks. Tükelda kõrvits ja kartulid. Koori, puhasta ja tükelda õunad. Kuumuta potis õli ja või ning pruunista selles sibul, küüslauk ja ingver, lisa juurde karri. Lisa kõrvits ja kartul ning puljong ja lase 15 minutit haududa. Lisa õunad ja keeda, kuni kõik on pehme. Püreeri segu ja lisa vahukoor. Serveeri seemnetega. Soovi korral võid lisada ka kõrvitsaseemneõli.
Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!

Kommentaarid