Kõrvitsakõrsikud

Kõrvitsakõrsikud on ilusad kollased ja mõnusad näksimiseks. Asendavad edukalt grissinit. Oma neutraalse maitse tõttu sobivad täiendama nii suppi kui salatit, aga neid võib ka moosiga nautida. Eriti meeldisid lastele, mõnus käes hoida.
Retsept Koopatibi blogist.

Vaja läheb:

500 g jahu
12 g pärmi
150 g kõrvitsapüreed
50 g õli
170 g vett
1 tl mett
2 tl soola
mooniseemneid peale raputamiseks
Lahusta pärm ja mesi 70 g käesoojas vees ning lisa see omavahel segatud jahule ja soolale. Seejärel lisa ülejäänud vesi, kõrvitsapüree ja oliivõli. Sõtku tainast, kuni see muutub elastseks ja tuleb kausi küljest lahti. Jäta tainas sooja kohta 1,5 tunniks kerkima.
Jaota kerkinud tainas võrdseteks väikesteks tükkideks (üks 25- 30 g) ja veereta tainatükikestest pikad pulgad (ahjuplaadi pikkused), mida veereta veel mooniseemnetes. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 15- 20 minutit.
Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!

Kommentaarid